Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Έκαστος στο είδος του και ο μαλάκας στον καφέ σου.

Δέκα το πρωί και τρείς το μεσημέρι. Διάλειμμα για καφέ και κουβέντα.
Η συζήτηση αφορά το φαΐ που έφτιαξε ή πρόκειται να φτιάξει ο μάγειρας, την τελευταία έξοδο που έκαναν κάποιοι από το πλήρωμα και την "ζημιά " που έκαναν και άλλα τέτοια ανούσια αλλά απαραίτητα για να περάσει η ώρα ευχάριστα.
(κοινώς λέμε καμιά μαλακία να περάσει η ώρα). Όλα αυτά ωραία και καλά μέχρι την ώρα που έρχεται ο μαλακας. Κάθε καράβι έχει και από έναν.

Η παρουσία του σηματοδοτεί μια μακρά σιωπή η οποία διακόπτεται απο τον ίδιο με κάποια εξυπνάδα. Η βλακεία είναι ανεξάρτητη του βαθμού του αλλά όσο ανεβαίνει στην ιεραρχία του πλοίου, τόσο πιο δύσκολα τον αντιμετωπίζεις. Μέχρι Γραμματικό και Δεύτερο τον παλεύεις αλλά άμα σου τύχει Καπετάνιος ή Πρώτος έχεις θέμα. Δεν σου βγαίνει ατάκα του στιλ : Πρώτε μας τα ζάλησες ή Καπετάνιε παράτα μας στην ησυχία μας. Κανείς πως δεν ακούς, κοιτάς το ταβάνι και ασχολήσε με το κομπολόι σου μέχρι το ρολόι να δείξει και είκοσι οπότε εξαφανίζονται όλοι να πάνε για δουλειά και μείνει ο λεγάμενος μόνος του. Μπόνους γκαντεμιά, να δουλεύεις και μαζί του ολη την μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: